Kako funkcioniše sistem Reverzne osmoze (RO)?

Shema sustava filtriranja vode procesom reverzne osmoze (RO)

Osnovni princip rada uređaja za filtraciju vode zasniva se na procesima mehaničkog pročišćavanja ulazne vode iz vodovoda ili sopstvenog izvora metodom obrnute osmoze (RO). Uz dodatnu alkalizaciju dobija se visokokvalitetna voda koja zadovoljava i najzahtevnije specifikacije za piće i kuvanje.

Tipičan Sistem reverzne osmoze pročišćava vodu kroz pet koraka:

  1. Prvi predfilter – sedimentni polipropilenski filter (5 mikrona) odstranjuje rđu, blato, pesak i druge čestice topive u vodi veće od 5 mikrona.
  2. Drugi predfilter – aktivni ugalj presovan u bloku apsorbira hlor i hlorova jedinjenja, pesticide, herbicide, trihalometane (kancerogene supstance) i druge organska i neorganska jedinjenja.
  3. Treći predfilter – sedimentni polipropilenski filter (5 mikrona) uklanja zaostale sedimentne čestice veće od 5 mikrona.
  4. Glavni filter – polupropusna osmotska membrana (0,0001 mikron) pod uticajem pritiska čisti vodu od jedinjenja soli teških metala, virusa, bakterija i ostalih čestica većih od 0,0001 mikron.
  5. Završni filter – postkarbonska filtracija, uložak aktivnog uglja od ljuske kokosa pruža završno poliranje i osigurava dobar ukus vode za piće, u kombinaciji sa dolomitnim mineralima vraća važne minerale kao što su magnezijum, kalcijum i natrijum te alkalizuje vodu.

Zvisno o modelu uređaja, u sistem je uključen i rezervoar, ili više njih, različitih zapremina i funkcija poput zagrevanja odnosno hlađenja vode. Za više informacija o pojedinom modelu slobodno nam se obratite na naš info telefon 011 3809583, 064 1001693 ili putem kontakt forme.