Eco Air. Vazduh siguran od nečistoća, virusa i alergena, u svakom prostoru u kojem boravite.

Eco Air visoko efikasan HEPA vazdušni filter sa funkcijom ovlaživanja i sterilizacijom.

Uklanja 97% mirisa, duvanskog dima, izduvnih gasova, mirisa pripreme hrane, mirise pića, mirisa kućnih ljubimaca. Pomaže u boljem disanju i spavanju, jača imunitet.
Eliminiše 99.7% prašine, polena, alergena i plesni. Eliminiše statički elektricitet, nadoknađuje fizičku aktivnost.
Uklanja 99.9% formaldehida, benzena i drugih TVOC-a (Total Volatile Organic Compound) odnosno isparljivih organskih jedinjenja. Poboljšava nivo kiseonika u mozgu i poboljšava funkciju kardiovaskularnog sistema.
Ubija bakterije, viruse i mikrobe. Vlaži vazduh

Potpuno efikasno uređaj Eco Air uklanja nečistoće, alergene, viruse, bakterije i druge mikroorganizme iz vazduha koji svakodnevno udišete. Vlaži vazduh i pomaže u boljem disanju i spavanju, pospešuje imunitet i opšte zdravlje tela.

Funkcije uređaja ECO AIR:

  • Automatska kontrola kvaliteta vazduha sa senzorom i indikatorom mirisa.
  • Ovlaživač vazduha sa 3-stepenom proizvodnjom izmaglice.
  • Kontrola brzine vetra u 3 nivoa. Visok nivo protoka izrazito brzo pročišćava vazduh u zatvorenom prostoru.
  • Timer 1-24h s funkcijom mirovanja.
  • Otpuštanje aniona (negativno nabijenih čestica) 5×107 cm3.
  • 7 stepena pročišćavanja sa ovlaživačem.
  • Veoma efikasan motor sa niskom potrošnjom električne energije i 30.000 sati radnog vremena.
  • Daljinsko upravljanje i kontrolna ploča osetljiva na dodir.
  • Ovlaživač vazduha.

Prosečna odrasla osoba udahne 11.000 litara vazduha dnevno.
90% vremena provodimo u zatvorenom prostoru. U kući, na poslu, u školi ili fitness centrima čini nam se da smo zaštićeni od zagađenog vazduha.
Iznenađujuća je činjenica kako je upravo u tim prostorima količina zagađivača i alergena i do 100 puta veća od već ionako kontaminiranog spoljnog vazduha.

Učinite korak za zdravije okruženje. Zaštitite sebe i svoje najbliže, učinite prostor u kojem boravite prijatnim i zdravim za sve. Svaki dan.

Kako uređaj filtrira zrak?

Vazduh u okruženju od 50m2 od pozicije uređaja ECO AIR prolazi kroz njegov sistem od 5 filtera različitih svojstava i dodatnih 3 stepena obrade (UV svetlo, jonizator i ovlaživač vazduha) proizvodi savršeno čist i optimalno ovlažen vazduh kroz izlaz na poleđini uređaja.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je clanak-NWS-Nobel-Air-vizual-2.png
Predfilter
Perivi filter od aluminijske legure, zadržava veće čestice poput prašine, peluda i dlake. Redovno održavanje i čišćenje filtera može efektivno produžiti životni vek filtera i poboljšati njegovu efikasnost.
Hladni NET katalizator
Apsorbuje formaldehid, amonijak, benzen, TVOC, vodonik sulfide da bi reagovali sa kiseonikom i razložili ih na ugljen dioksid i vodu. Ne podleže potrošnji tokom procesa razgradnje. Prema tome može trajati do 5 godina.
Filter sa aktivnim ugljem
Izuzetno  brzo upijanje mirisa, formaldehida, benzena, amonijaka i  dima kao i  prašine kroz strukturu od saća. Ćelijski aktivni ugalj sadrži visoko efikasne aditive.
Antibakterijski i antivirusni filter
5-mikronski filter s antmikrobnim svojstvima. Eliminiše male čestice, ubija gnjide, mikrobe i bakterije. Otporan na vlagu i pljesni, sprečava nastanak i razvoj bakterija.
HEPA filter (0.01um)
Preciznost filtera iznosi 0,01 mikron. Uspešno eliminiše sve čestice veće od 0,01 mikron sa brzinom filtracije  od 99 % i više. Bakterije, virusi, spore, alergeni, prašina i ostale sitne čestice ne mogu proći kroz HEPA filter.
Ultraljubičasto (UV)  svetlo za sterilizaciju
245 nm ultraljubičasto svetlo visokom brzinom ubija viruse i bakterije. UV mikrobiološka lampa koristi se za pročišćavanje vazduha i uklanjanje mirisa prouzrokovanim dimom i plesni. Proizvodi i određenu količinu negativnih jona koji osvežavaju vazduh, pritom izbegavajući širenje virusa.
Jonizator
Oslobađa velike količine aniona i na taj način kiseonik postaje negativno naelektisan, koji zatim skuplja pozitivno naelektrisane čestice poput lebdeće prašine, virusa, bakterija i dima. Čestice tako postaju teže i padaju na zemlju. Što su čestice manje to je stopa hvatanja veća.
Ovlaživač vazduha
Uređaj dolazi s funkcijom ovlaživanja (opcionalno). Funkcija se može koristiti u situacijama suvog vremena za povećanje vlage u vazduhu i poboljšanje kvaliteta respiratornih funkcija, za
efikasno uklanjanje mirisa prouzrokovanog dimom i pljesnima, za ovlaživanje kože, za poboljšanje metabolizma i smanjenje napetosti i umora.

Pametan senzor za miris

Eco Air vazdušni filter dolazi sa pametnim sistemom senzora mirisa. Može automatski prilgoditi nivo brzine ventilatora u skladu sa stvarnim kvalitetom vazduha prikazanim na ekranu. Intuitivno pročišćavanje prostora.

Boja na ekranu upozorava na nivo kvaliteta vazduha – crvena (loša), žuta (srednja), zelena (odlična).

Kućište vrhunskog kvaliteta napravljeno od 100% virgin LG ABS materijala.

Izlaz za vazduh
Stražnja strana ECO AIR, sa izlazom za vazduh i na vrhu i rezervoarom za vodu na dnu.
Rezervoar za vodu

Dimenzije u mm ( širina x dubina x visina):370 x 205 x 680
Težina:9.0 kg
Napajanje:220V/50Hz
Snaga (Potrošnja struje tokom rada):65W
Protok vazduha:280m3/h
Funkcionalno pokrivanje prostora:-50m2
Brzina ventilatora, u m/s (3 stepena): 1.5 – 2.5 / 3.5 – 4.5 / 5.8 – 6.8
Nivo buke, u dB (3 stepena):
17.4 / 29.5 / 39.7